Снимка pixabayКилограм кромид лук достигна рекордната цена от 2 лв. за

...
Снимка pixabayКилограм кромид лук достигна рекордната цена от 2 лв. за
Коментари Харесай

Рекордна цена! Килограм лук удари 2 лева на пазара

Снимка pixabay

Килограм кромид лук доближи рекордната цена от 2 лева за кг на кооперативния пазар в Дупница. Картофите се продават за по 1,20 лева Вчера в дребния пазарен ден в Дупница  съвсем нямаше купувачи. Големият пазар на плодове и зеленчуци в града става в събота, само че и в сряда идват производители от селата и оферират за обмен създаденото в зеленчуковите им  градини, написа struma.bg.

Погледът на купувачите през вчерашния ден сграбчи високата цена на кромида – 2,00 лева за кг. 85-годишната Бойка Димитрова от бобошевското село Блажиево, която беше наредила на сергията кромид, чушки… разяснява за какво цената е толкоз висока: “Помагам на децата. Те отглеждат декари със зеленчуци, а аз ги продавам на пазара. Тук съм повече от 20 години, не мога да си заставам у дома в пазарен ден. Придвижвам се с проходилка, само че работя, тъй като тук се усещам жива. На хората им се вижда скъпо, мъчно дават 2,00 лева за кг кромид. Купуват по кг. А знаят ли те до момента в който стигне до пазара, какъв брой труд отива по него. Окопаване, поливане…Тази година беше сушава през лятото, що вода отиде, с цел да запазим разсада от изсъхване. Реколтата е слаба. Защо не питате прекупвачите. Те купуват кромид на тържищата за по 1,00 лева, а тук и те го продават по 2,00 лева, без да са вложили и капка труд на полето. Не ги е пекла жегата по нивите. Не са поливали по цели нощи, с цел да произведат зеленчуците. Ако се полее в жегата какъвто и да е зарзават, той умира ”, съобщи баба Бойка.

Съседът й по сергия извади още един мотив за цената на кромида. “Цената на кг арпаджик напролет беше 12,00 лева за кг. Още от разсада потегля цената нагоре. Миналата година най-скъпият арпаджик беше по 3-4 лева ”, съобщи той.  

На кооперативния пазар в Дупница могат да се купят картофи за по 1,00-1,20 лева за кг. Оранжерийните домати гонят цени от 3,20 до 3,80 лева  Най-търсената стока сега е гроздето. Цената му варира от 90 ст. до 1,20 лева за кг според от сорта.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР